Het reserveren van tickets en of abonnementen is momenteel on hold geplaatst door de recente corona maatregelen binnen de cultuursector.

We hopen binnenkort meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

 

75 JAAR DE VALK – 2020/2021

ONGEZIEN & ONGEHOORD

vrolijk theaterfeest in C(orona) mineur
KOM UIT JE KOT EN STAP IN DE FEESTBUBBEL VAN DE VALK
In het seizoen 2020/2021 zou De Valk zijn 75ste verjaardag vieren met twee grote producties. Het jaar 2020 bleek made in China. In maart overwogen wij om het terug te sturen, maar het geraakte het land niet meer uit en de Chinezen zouden het trouwens ook niet terugnemen. Al heel snel
maakten wij daarom ons corona-alternatief: ‘Anne’ en ‘De Olifantman’ werden voor een jaartje in de ijskast gezet om die vers te houden voor een vijfsterrenbereiding in het seizoen 2021/2022 en voor dit seizoen gingen wij meteen van start met de ontwikkeling van een vaccin voor ons publiek,
niet tegen covid-19, maar om de liefde voor theater én De Valk te versterken en nooit meer kwijt te raken.

____________________

Op de sOfa met een ondeugend cheSterfieldXtet (vermoedelijke nieuwe speeldata)


tegendraadse vertellingen over liefde, ontucht, lol en leugens
tekst, concept en regie: Marc Mosar
donderdag 18,vrijdag 19, zaterdag 20, donderdag 25, vrijdag 26 en 27 maart 2021 – Ma/Z, 8200 Brugge
Deze libertijnse escapade gaat over theater, acteurs – vanzelfsprekend -, licht en donker, over de liefde ook – ook vanzelfsprekend -, het publiek komt aan bod, voyeurs, exhibitionisten, allez dat is niet allemaal hetzelfde natuurlijk, … alhoewel. Enfin, het leven passeert de revue terwijl we
allemaal samen in onze bubbel zitten, bloot – om zo te zeggen – in een bruisende theaterjacuzzi. Er worden onuitgegeven ondermaanse vertellingen gespeeld met wortels in het leven (dat van elke dag en ook het minder alledaagse) en luchtige luchtbruggen naar de wereldliteratuur en de volkscultuur. Meer geven we niet prijs. We houden nu alles veilig in een bubbel om straks samen met een groepje avontuurlijke theateracrobaten de fles van onze verbeelding krachtig te schudden, die vakkundig te sabreren en de bubbelende geest eruit te laten: een ongeziene en ongehoorde cocktail van beelden en klanken rijst op, vooral in het hoofd van de toeschouwer. Je kan je eens ongegeneerd laten gaan. Wij zullen het niet verder vertellen.
____________________

EXPO 75 JAAR DE VALK ( Uitgesteld naar volgend jaar )
de theaterproducties van De Valk door de ogen van verschillende fotografen (Bruges got talent!)
curator: Marc Van Iseghem
1 t/m 15 december 2020 – Exporuimte Burg 11, Brugge – ma t/m vr: 9 tot 18u; za &  zo:10 – 17u

____________________

KERST IN BRUGGE (Uitgesteld naar volgend jaar)
een volkse uitbeelding van het Kerstverhaal
tekst: Rik De Jonghe – adaptatie en hertaling naar dialect: Marc Mosar – regie: Amadeo Dierickx
zaterdag 19, zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 december 2020 – Brugse pleinen
Een groep jonge en minder jonge spelers van De Valk trekt ongedwongen door de straten van  Brugge en brengt in authentieke straattheaterstijl de blijde boodschap: Jezus is geboren en het theater leeft!! Als je na het zien van deze voorstelling niet gelachen, geglimlacht of gemonkeld hebt, koop je dan maar een one way ticket voor een reis naar Mars.

_____________________

DE V***** MONOLOGEN en DE P**** MONOLOOG (Uitgesteld naar een latere datum)


de vele gezichten van de edele delen
tekst: Eve Ensler (De V***** Monologen); Peter Perceval & Nigel Williams (De P**** Monoloog)
regie: Dominique Berten

Via de traditionele kunst van het vertellen halen wij in quarantaine-stijl de geheime maar edele delen van de man/vrouw/LGTBQIA+ van stal om die op sprekende wijze (en dat mag letterlijk genomen worden) voor het voetlicht te brengen, te ontdoen of te ontbloten zeg maar van hun hardnekkige taboes en stijve beperkingen en hen de kans te bieden hun ongekende, ongeziene en misschien wel ongehoorde mogelijkheden ten toon te spreiden (nu niet letterlijk te nemen).
Het V- en P-woord nemen wij niet graag in de mond, althans niet wanneer er anderen bij zijn (behalve als je een bepaald trekje, om het zo te zeggen, hebt). Maar wanneer anderen erover praten, dan spitsen wij graag de oren en vinden het niet erg dat die rood aanlopen in het veilige duister van het theater. En laat ons dat nu goed uitkomen. Een dozijn acteurs (M/V/LGTBQIA+, als we die allemaal vinden wel te verstaan) nemen voor een keer woorden in de mond die doorgaans doodgezwegen of ingeslikt worden en geven zo een stem aan … ja, waaraan eigenlijk?! Het zou ongehoord zijn om er hier over te lu… euh praten. Dat zou ku… euh zou not done zijn! Maar in het theater mag alles. Dus als je er meer over wil horen, kom dan uit je kot en ontdek de vele gezichten van de V***** en de P**** langs mannelijke, vrouwelijke en LGTBQIA+ (als we die allemaal vinden wel te verstaan) monden.

___________

 

PRAKTISCH

We doen er alles aan om je toneelavond aangenaam en veilig te laten verlopen.

Om alles coronaproof én gezellig te maken, kozen wij er dit jaar voor om de toeschouwers aan tafeltjes te laten plaatsnemen in plaats van op de tribune. Het aantal toeschouwers per voorstelling wordt ook heel bewust beperkt tot een honderdtal. Zo kunnen wij makkelijk per bubbel werken en kunnen we een ruime afstand tussen de bubbels garanderen.

Bestel je tickets per bubbel. Zoals in de horeca is het aantal personen per tafel beperkt tot vier personen. Een gezinsbubbel vormt hier een uitzondering op. Geef dit zo nodig aan bij je bestelling. Kom je alleen, dan zit je ook alleen aan een tafeltje.

Wat heb je nodig? 
– een bankkaart of een kredietkaart (Visa, MasterCard, Am.Express, …)

– toegang tot online banking of Bancontact

Na de online betaling van je ticket/-s ontvang je een mail van Ticketgang met het/de bestelde ticket/-s als bijlage.

Het ticket/de tickets kan je afprinten of op je smartphone opslaan. De papieren of de digitale versie van je ticket/-s breng je mee. Enkel op vertoon van dit/deze ticket/-s krijg je toegang tot de gekozen voorstelling.

Om organisatorische redenen vragen we om je samen met de andere leden van je bubbel aan te bieden. Een onthaalmedewerker begeleidt je naar je plaats in de zaal.
 
Ook voor het verlaten van de zaal krijg je begeleiding.

Voor en tijdens de voorstelling is het dragen van een mondmasker verplicht. Ook bij toiletbezoek of andere verplaatsingen en bij het verlaten van de zaal moet je een mondmasker dragen.

Ben jij of is iemand van je bubbel minder mobiel, slechthorend, slechtziend of blind, meld dit dan via devalkbrugge@gmail.com.

Ook wanneer je problemen hebt met je bestelling kan je dit melden via hetzelfde mailadres. Vermeld altijd je naam en je telefoonnummer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
 

Abonnement € 18
2 voorstellingen: Ongezien en Ongehoord / De V***** Monologen en De P**** Monoloog
Losse tickets Op de sOfa:
– voorverkoop, studenten, 60-plus, mindervaliden, leden Opendoek: € 10
(kortingen niet cumuleerbaar).
– aan de deur: € 12.
– kinderen jonger dan 12 jaar vergezeld van een volwassene: gratis.

www.toneeldevalk.be
www.facebook.com/toneelverenigingdevalk

_______________________
MET DANK AAN

stad Brugge

en onze sponsors

Deldycke Catering

Juwelier Jan DumareyAXA Sint-Andries/Brugge

Brouwerij De Halve Maan

Interieurinrichting Vanroose Jabbeke
INTI  House of light –  Den Huzaar  Pub ‘t Lindenhof, Vrijdagmarkt

VD Cleaning