Arme Cyrano

15/03/2024 - 23/03/2024
20:00
Magdalenazaal St-Andries Brugge
Arme Cyrano
€12 in voorverkoop
Arme Cyrano
Toneel De Valk

ARME CYRANO

zeer vrij naar Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand – bewerking: Pavel Kohout

adaptatie en regie: Marc Mosar

15, 16, 22 en 23 maart 2024 – 20 uur – Ma/Z, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge

 

Arme Cyrano is een komisch liefdesdrama. Het klinkt ongerijmd, niettegenstaande het stuk in verzen is geschreven. Het is het verhaal van een onmogelijke liefde, in de weg gestaan door een kolossale neus. Je zou voor minder snotteren, temeer die ook lachwekkend is. De neus of de liefde, vraag je? Who knows? De neus mag het weten?

 

Een verliefde vent die vijftien jaar lang langoureus wacht om uiteindelijk net voor hij doodgaat zijn liefde te verklaren aan een vrouw, is dit nog van deze tijd?

Een onuitgegeven compagnie frisse Valken, live begeleid door al even frisse muzikanten, peutert nieuwsgierig en gretig in de neus van deze romantische kwelling …

De wanstaltigheid van de schoonheid, de lome en slome verveling van de romantiek, de ontroerende gruwel van de liefde, de tirannie van de tederheid, de triomf van de ijdelheid en nog zoveel meer fraais en lelijks, brutaals en liefs komt tevoorschijn. What’s in a nose?! is hier de prominent priemende vraag. Facebook, Twitter, Instagram en Tik Tok kunnen hier niet aan tippen.

Share: