Arme Cyrano

15/03/2024 - 23/03/2024
20:00
Magdalenazaal St-Andries Brugge
Arme Cyrano
€12 in voorverkoop
Arme Cyrano
Toneel De Valk

ARME CYRANO
een komisch liefdesdramazeer vrij naar Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand – bewerking: Pavel Kohout
adaptatie en regie: Marc Mosar

15, 16, 22 en 23 maart 2024 – 20 uur – Ma/Z, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge

Arme Cyrano is een pittig gekruid verhaal over een onmogelijke liefde, in de weg gestaan door een kolossale neus. Je zou voor minder snotteren, temeer die ook lachwekkend is. De neus of de liefde, vraag je? Who knows? De neus mag het weten?

Een verliefde vent die vijftien jaar lang langoureus wacht om uiteindelijk net voor hij doodgaat zijn liefde te verklaren aan een vrouw, is dit nog van deze tijd? Wees daar maar zeker van! Facebook, Twitter, Instagram en Tik Tok kunnen hier niet aan tippen.

Een onuitgegeven compagnie frisse Valken, live begeleid door al even frisse muzikanten, peutert nieuwsgierig en gretig in de neus van deze romantische kwelling … Neus in de wind gaat dit onstuimige gebroed het stormachtige duel aan met het kolossale boegbeeld van Cyrano, met de liefde, met de taal van de liefde, met de taal tout court. Alle neuzen wijzen in de richting van de Ma/Z, voor de gelegenheid Théâtre La Madeleine gedoopt. Laat je neuswijs maken door deze frisse wijsneuzen,dit zotte geweld, geflankeerd door enkele anciens (wijze neuzen!) van De Valk.

Curieuzeneuzen: Aline Gailliaert, Axelle Cornillie, Donald Allary, Emile Mosar, Fredriek Couvreur, Hannah Demaine, Hansjörg Staelens, Ines De Rodder, Jonas Cornu, Liesl De Rodder, Martijn De Coster, Maxim Dendas, Nore Bouckaert, Ruben Hennon, Sarafina Geleleens en Thor Sissau

Wijze neuzen: Ben Henau, Katrien Reynaert, Marie-Paul Schalembier, Pascale Chavatte, Sabine Lagast

 

Share: